Z Plzně do Radnic o víkendu bez přestupu, špatné spojení s Rokycany ale zůstane i po změně JŘ

11.08.2016 20:46

Po škrtání spojů v Plzeňském kraji došlo také k vyškrtání několika spojů na trase Plzeň - Beroun. Počet zrušených spojů se neustále zvyšoval a dnes o víkendu jezdí do Berouna téměř polovina spojů. Zrušené spoje jezdí většinou jen do Chrástu u Plzně, aby zůstala zachována přestupní vazba na vlaky do Radnic. Od létošního prosince mají však tyto vlaky být zrušené a lokálka má být protažena až na plzeňské hlavní nádraží.

Ovšem spojení s okresním městem Rokycany, do kterého spadají téměř všechny obce na trati, zůstává horší. V Chrástu se setkávají osobní vlaky z obou směrů, zatímco vlak do Plzně přijíždí od Rokycan, vlak z Plzně končí jízdu v Chrástu. To znamená, že cestující z Rokycan do téměř dvoutisícových Radnic a případně dvoutisícových Břas mají spojení dobré, cestující v opačném směru si v Chrástu počkají hodinu na další osobní vlak.

 

Své proti bude mít i koncepce dopravy, která je plánována od létošního prosince. Přímé víkendové vlaky Plzeň - Radnice budou jezdit v jiných časech, než v případě přestupu v Chrástu. Například odpoledne pojede osobní vlak do Berouna s přestupem do Radnic ve 13:33 a o víkendu přímý vlak do Radnic ve 13:11. 

Osobní vlaky na hlavní trati budou nově jezdit o necelých 20 minut déle. Převážná část vlaků je plánována až 33. minutu v hodinovém taktu.