Bezdružickou čeká možná největší výluka v historii, práce na mostě odstartovaly...

13.04.2018 23:45

Již v těchto dnech odstarovaly první práce u Pňovanského mostu, mezi které patří zatím víceméně přípravy pracoviště na velkou rekonstrukci. Již za tři měsíce se ovšem budou muset cestující, mezi které kromě místních obyvatel patří hlavně turisté, připravit na největší omezení, které možná lokálka ještě nezažila, nebo minimálně současní cestující. Od počátku července až do konce října se most uzavře a vlaky na 4 měsíce z lokálky zcela vymyzí.

Dle sdělení dopravce České Dráhy bude celá linka Plzeň - Bezdružice vedena odklonem přes Stříbro. Zde se bude přestupovat na dvě linky náhradní autobusové dopravy, při čemž jeden autobus pojede přes Lomničku a Trpísty do Blahoust, druhý pojede přímo do Cebivi a odtuď přes nácestné zastávky do Konstantinových Lázní a Bezdružic. Počítá se i s tím, že do Bezdružic pojedou na některých spojích dva a více autobusů a nákladní vozidlo pro přepravu jízdních kol. S návrhem, aby byl o víkendech zaveden jeden přímý, spěšný autobusový spoj z Plzně do Konstantinových Lázní zejména pro turisty, jsme bohužel neuspěli.

Poslední dlouhá výluka se na trati konala před přibližně deseti lety, kdy během stavby III. trantitního koridoru a rekonstrukce stanice Pňovany došlo zcela k odříznutí lokálky od zbytku sítě. Tříměsíční výluka tehdy ovšem probíhala pouze v úseku Pňovany - Trpísty.

Kromě rekonstrukce mostu je v plánu i rekonstrukce stanic Bezdružice a Konstantinovy Lázně a další práce na trati...