Arriva na Plzeňsku. Na R trase Praha - Plzeň - Domažlice nejspíše zavládne menší konkurence...

13.08.2016 19:20

Společnost GWTR na rychlících Plzeň - Most údajně nebude jedinný soukromník na Plzeňsku. Na rychlíkovou trasu Praha - Plzeň a dále do Domažlic se chystá vstoupit Arriva

Arriva, dceřiná společnost německých drah a provozovatel veřejné autobusové i vlakové dopravy, má v plánu od prosince vstoupit také na hlavní tah z Prahy do Plzně a odtud pokračovat do Domažlic. Vlaky ,,Arriva expres'' mají ráno a pozdě odpoledne v některé dny doplnit rychlíky a Pendolina. Například v pátek, sobotu a některé další určené dny má tento vlak vyjíždět v 8:37 z Prahy. Další má jet v pracovní dny a neděli 15:37 a poslední v 17:37 pouze v neděli. Zpět v 8:12 z Plzně v pracovní dny a neděli, v 9:19 pouze v sobotu a další určená data a 13:44 v pátek, neděli a další určená data. Vlaky mají zastavovat v Rokycanech a Praze Smíchově, na trati do Domažlic v Plzni Jižním předměstí, Nýřanech, Stodě, Holýšově a Staňkově. Jezdit mají v kategorii Expres.

RYCHLÍKŮM NA PRAHU BY SE MOHLO ULEVIT

Asi nejvíce by cestující mohli pocítit více prostoru ve vlaku. Když někteří cestující přestoupí do expresu, který zastaví cestou do Prahy pouze jednou, mohlo by se ulevit některým rychlíkům na trati. Například v osm ráno cestuje z Plzně do Prahy hodně cestujících a Rx Klabava bývá na hraně kapacity. Cestující mají možnost využít vlak SC, který odjíždí o pár minut dříve, než rychlík a nyní budou moci jet i Arrivou pár minut po rychlíku.