V Lázních se plánuje samoobslužné WC

07.05.2018 16:14

KONSTANTINOVY LÁZNĚ Potřebujete si odskočit na toaletu, vhodíte pětikorunu do mincíře a WC se vám odemkne. Takto samoobslužně nejspíše již brzy budete mít možnost využít toalety na zastávce Konstantinovy Lázně.

 

V rámci rekonstrukce zastávky, která je v plánu během létošního léta, se počítá také s rekonstrukcí veřejných toalet a jejich napojení na městskou kanalizaci. Dle projektu stavby SŽDC má dojít k úpravě dámských, které budou sloužit i pro vozíčkáře, na toaletách bude osvětlení na pohybové čidlo stejně tak, jako pisoáry v případě pánských nebo vodovodní kohoutky. Celková rekonstrukce toalet je nezbytná pro jejich další provoz hlavně proto, že současným stavem ani hygienicky neodpovídají potřebám současné doby.

Novinkou však je také to, že wc bude přístupné kdykoliv. V plánu je totiž umístění mincíře, který po vhození mince určité hodnoty odemkne požadované dveře. Prostor bude hlídán kamerou. V současné době je wc přístupné pouze 4 pracovní dny v týdnu, kdy je vždy 4 hodiny odpoledne v provozu pokladna, která vydává klíč...